21 Aralık 2014 19:44

Almanya'da camiye ırkçı saldırı

Almanya'nın Dormagen kentinde DİTİB'e bağlı yapımı süren inşaat halindeki Süleymaniye Camii'ne İslam karşıtı ve ırkçı yazılar yazılıp nazi sembolleri çizildi.

Paylaş

Sabah 04.00 sıralarında camiye namaza gelenler, ırkçılar tarafından yapıldığı düşünülen saldırıyı, fark etti. Olay sonrası polis geniş çaplı soruşturma başlatarak çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye başladı. Ayrıca faillerin bulunmasına yardımcı olacak kişilere bin 500 Avro para ödülü verileceği açıklandı. Yapımı süren Süleymaniye Camisinin yanında bulunan camide eğitim gören çocuklarının ise bir gün önce kamp yapmak için burada kaldıkları öğrenildi.

Nazileri öven ve İslam karşıtı yazıların ardından yapımı süren camiyi ziyaret eden Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld, bu beklenmedik ırkçı saldırı sonrası adeta şok olduklarını belirterek, camideki bu yazıların temizlenmesi için belediye olarak her türlü desteğin verileceği sözünü verdi.

Cami Derneği Başkanı Dursun Pekdemir, "Biz daha önce fabrikadan bozma eski bir camide ibadet ediyorduk. Daha sonra yeni camimizin inşaatına başladık. Maalesef çevrede yaşayan bazı ırkçılar tarafından bir çok kez protesto edildik. Tam camimizin kaba inşaatı tamamlanmak üzereyken böyle bir ırkçı saldırı bizi çok üzdü. Burada gerek bizler gerekse İslam hakkında ağza alınmayacak sözler yazıyor. Ayrıca NSU terör örgütünü ve Nazileri öven sözler de dikkat çekiyor. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, İhvan’a kucak açtı

SONRAKİ HABER

Beyci'nin kontrolü yeniden IŞİD'in eline geçti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...