21 Aralık 2014 15:51

Birleşik Haziran Hareketi İstanbul'da buluştu

Birleşik Haziran Hareketinin İstanbul buluşması Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Paylaş

Çok sayıda siyasi parti, kitle örgütü, birey ve inisiyatifin bir araya gelmesiyle oluşan Birleşik Haziran Hareketi'nin buluşmasına, Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm, babası Sami Elvan ile olaylarda gözünü kaybedenler de katıldı.

Sık sık 'Bu daha başlangıç Mücadeleye devam', 'Berkin Elvan 15'inde bir fidan', 'Devrim şehitleri ölümsüzdür' sloganları atan topluluk, Gezi direşinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından, Gezi Parkı olayları sırasında çekilen görüntülerden oluşan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Sunumunu Barış Atay'ın yaptığı toplantının açılış konuşmasını avukat Can Atalay yaptı. Atalay, “Haziran 2013'te yaşadığımız, parçası olduğumuz direniş; eşitlik ve özgürlük mücadelesinin etkili olabilmesi için, kapsamı, tarzı, dili ve direngenliğiyle bize geri dönülmez çizgiler bırakmıştır. Bize vazgeçemeyeceğimiz, altında kalmamız durumunda çocuklarımızın ve torunlarımızın hesap soracağı bir miras bırakmıştır. Bu toplantı, bu mirasın lafazanlığını yapmak için değil, bu mirasın hakkını vermek için oluşan iradelerden bir tanesi. Umarız ki en önemlilerinden biridir dedi.

Atalay'ın konuşmasının ardından, Soma ve Ermenek'teki maden kazalarına dikkat çeken bir tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar artık savaş hakikatlerini bilecek

SONRAKİ HABER

Beşiktaş 3-1'le liderliğini korudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...