21 Aralık 2014 11:58

Doğa’nın talanına karşı yapılacak mitinge katılım çağrısı

Şişli Merkez Mahallesi Forumu, doğanın talan edilmesi ve yaşam alanlarının yok edilmesine karşı 28 Aralık'ta Kadıköy'de yapılacak olan "Marmara'yı Savunuyoruz" mitingine katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

Şişli Merkez Mahallesi Forumu, doğanın rant uğruna talan edilmesine karşı 28 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan "Marmara'yı Savunuyoruz" mitingine çağrı yapmak amacıyla İstanbul Cevahir AVM önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Ormanına, bostanına, tarım alanlarına sahip çıkanlar 28 Aralık'ta 12.00'da Kadıköy'de buluşuyoruz. Bir aradayız, İstanbul'u ve Marmaray'ı emeği ve yaşamı savunuyoruz" yazılı dövizin taşındığı eylemde sık sık, "Biz biz biz bir aradayız, bir arada yaşamı savunacağız" ve "Sermaye elini mahallemden çek" sloganları atıldı. Şişli Merkez Mahallesi Forumu adına basın açıklamasını yapan Erhan Komaç, Şişli'nin rantsal dönüşüm projelerinin ve talanın merkezi haline geldiğini belirterek, bölgeye yapılan bütün uygulamalarda bölge halkının ihtiyaçlarının ve bölgenin tarihsel hafızası ve dokusunun yok sayıldığını ifade etti.

'PARK, OKUL, HASTANE YERİNE AVM, OTEL, REZİDANS!'

Şişli'nin tarihinden, yeşilinden, parklarından, okulundan, hastanesinden çalarak belli çıkar grupların "selameti" için AVM, otel, rezidans bölgesi inşa edildiğini belirten Komaç, Talat Paşa İlkokulu'nun, iktidarın gerici-cinsiyetçi-yasakçı eğitim politikaları için yeniden inşa edilmek istendiğini söyledi. Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin bölgedeki az sayıda afet toplanma alanlarından biri olduğu halde sermaye gruplarının çıkarları için AVM, otel, iş merkezi yapılmak istendiğini kaydeden Komaç, Şişli Etfal Hastanesi'nin arazisinin yağmaya açık hale getirilmek istendiğini aktardı. Sermayenin iktidardan aldığı güçle hiçbir güvenlik önlemi almadığını ve işçileri katlettiğini belirten Komaç, 10 işçinin katledildiği Torunlar Center'da inşaatın hala devam ettiğini, şirketin ise takipsizlik kararı ile yoluna devam ettiğini ifade etti.

Son olarak miting için çağrıda bulunan Komaç, "Yaşamı ev ev, meydan meydan, ve topyekun savunmaya, Marmara, İstanbul ve Şişli'yi doğa düşmanı yağma projelerine karşı savunmak için, yaşam hakkı verilmeyen hayvanları savunmak için, 28 Aralık'ta Kadıköy'de bir aradayız" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suruç'a giden TMMOB heyeti kaza yaptı: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Roboski katliamı yıl dönümü anmasına katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...