21 Aralık 2014 10:29

Davutoğlu: Kardeşimiz de olsa o kolu koparırız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen medya organlarını da kapsayan 14 Aralık operasyonu hakkında, “Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız” dedi.

Paylaş

AKP Ankara İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Davutoğlu, buradaki konuşmasında da 14 Aralık’ta yargıda başlayan sürecin siyasi bir süreç olmadığını iddia etti. Operasyonun siyasi bir müdahale ile başlamadığı ileri süren Başbakan şunları söyledi: “2010 yılında 30’u aşkın vatandaşımızın haksız suçlamalarla ve yalan bir takım delillerle bürolarına yerleştirilen silahla kurulan kumpaslarla 17 ay hapis yatmasının karşısında onların yaptığı şikayet süreciyle başlamıştır. Ortada insan hakları davası var. Yargı ne yapacaktı bu baskı zulüm altında susacak mıydı? Araştırma yapıyor, delillerle yargı süreci başlatılıyor.”

Muhalefete ve AB’ye tepki gösteren Davutoğlu, “Bir kez daha vurguluyorum, bu operasyonlarda basın özgürlüğünü ilgilendiren bir konu değildir” dedi.

“İddianamede dönemin başbakanı diyerek, iktidarda başbakana dönük gerçekleştirilen o komplo, yolsuzlukla mücadele olarak adlandırabilir mi?” diyen Davutoğlu şunları söyledi: “Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza, yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Ama yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla, milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya kararlıyız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antepli işçiler, 'asgari ücret 1800 TL olsun' dedi

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan kadın örgütlerine veto!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...