21 Aralık 2014 09:48

Soma davalarında aileler bilgilendirildi

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin öldüğü maden katliamıyla ilgili hukuki sürecin de anlatıldığı iş hukuku, sosyal güvenlik ve idare hukuk konularını kapsayan çalıştay düzenlendi.

Paylaş

Soma Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, çeşitli üniversitelerin Hukuk Fakülteleri'nde görevli öğretim üyeleri, avukatlar ve ölen madencilerin aileleri katıldı.

Toplantıda konuşan Baro Başkanı Zeynel Balkız, "Barolar Birliği'nin Manisa Barosu'na güvenen ailelerimizin hukuki konularını ve davalarını bizler üstlendik. O günden bugüne davalar açıldı. 290 davamız şu anda açılmış durumda. Davalarımız, İş Mahkemeleri'nde görülüyor. Davalı olarak gösterdiğimiz şirketin ve devleti temsil eden Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) ve Soma'da Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) hasım gösterilerek açmış olduğumuz davalarda cevap dilekçeleri alındı. Bilirkişi incelemesine sevk etme aşamasına geldi” dedi.  

DİLEKÇELER HEMEN VERİLSİN

Ceza davasının açılması için Soma Başsavcılığı'nın düzenlemiş olduğu fezlekenin, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nda iddianame haline dönüştürüldüğü bilgisini veren Balkız, “Ceza davaları süreç itibariyle Akhisar'da açılacak” diye konuştu.

Mahkemenin bulduğu en büyük eksikliği ailelerin ifadeleri ve şikayet dilekçelerinin alınmaması olduğunu belirten Başkan Baklız, şöyle devam etti: “Maden faciasında kardeşi, eşi veya yakını şehit olan ve Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayette bulunmamış bir ailemiz varsa bir an önce şikayet dilekçelerini iletsinler. Bu eksiklik giderildiğinde ağır ceza mahkemesinde davalar görülmeye başlanacak.” (Soma/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Denizli Tripolis Hotel'de işçi cinayeti

SONRAKİ HABER

Pertevniyal üst geçidi kaldırılyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa