20 Aralık 2014 19:46

İspanya'da binler yeni gösteri yasasına karşı yürüdü

İspanya’da yeni gösteri yasasına karşı birçok kentte binler sokaklara çıktı. İktidardaki muhafazakar Halk Partisi tarafından geçirilmek istenen Kamu Güvenliği Yasası’na göre devlet binaları önünde protesto yasaklanıyor ve bayrak yakmaya büyük cezalar getiriliyor.

Paylaş

İspanya’da yeni gösteri yasasına karşı 30'u aşkın kentte binler sokaklara çıktı.

İktidardaki muhafazakar Halk Partisi tarafından geçirilmek istenen Kamu Güvenliği Yasası’na göre devlet binaları önünde protesto yasaklanıyor ve bayrak yakmaya büyük cezalar getiriliyor.

Muhalefet, yasanın halkın protesto ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğini dile getiriyor. Yasanın polise daha çok yetki tanıması da tepkilerin bir diğer gerekçesi.

Telesur’un haberine göre Hakim Ignacio Gonzalez Vega yasayı şöyle değerlendiriyor: “Kamu Güvenliği Yasası, halk protestolarını suçlulaştırmayı amaçlıyor. Kanımca hükümet, refah devletinin parçalanmasının yarattığı toplumsal tepkiyi baskı ve bu tip idari önlemlerle kontrol etmeye çalışıyor.”

İspanya hükümeti yasayı Başbakan Mariano Rajoy’a karşı eylemlerin artması sonrası gündeme getirmişti. Parlamentodaki Halk Partisi çoğunluğu göz önüne alındığında yasanın parlamentodan geçmesi bekleniyor.

Bugün düzenlenen eylemlerin en büyükleri Barcelona, Bilbao ve Madrid’de gerçekleşirken Almeria, Granada ve Valencia da protesto gösterilerine ev sahipliği yapan kentler arasındaydı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

FARC'tan ateşkes öncesi gözdağı: 5 asker öldürüldü

SONRAKİ HABER

'Hükümete bağlı yargı, adil yargılama yapamaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa