20 Aralık 2014 19:25

FARC'tan ateşkes öncesi gözdağı: 5 asker öldürüldü

Kolombiya’da FARC’ın ilan ettiği tek taraflı ateşkes bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Kolombiya hükümeti ateşkesi karşılıklı hale getirme önerisine sıcak bakmazken, Cuma gecesi FARC’ın düzenlediği son eylemde 5 Kolombiya askeri öldürüldü.

Paylaş

Kolombiya’da FARC’ın ilan ettiği tek taraflı ateşkes bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Kolombiya hükümeti ateşkesi karşılıklı hale getirme önerisine sıcak bakmazken, Cuma gecesi FARC’ın düzenlediği son eylemde 5 Kolombiya askeri öldürüldü. Telesur'un haberine göre ülkenin güneybatısındaki Cauca eyaletinde devriye aracına düzenlenen saldırıda 5 askerin de yaralandığı, birinin ise kayıp olduğu bildirildi. Saldırı öncesi ordunun bölgede bombalı saldırı düzenlediği aktarıldı.

FARC, ilan ettiği tek taraflı ateşkese göre yalnızca saldırıya uğrarsa karşılık verecek. Kolombiya Genelkurmay Başkanı Wilson Chavez, FARC’ın ateşkes kararına rağmen “Askeri operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Ateşkes tek taraflıdır” dedi.

FARC, 2012 ve 2013 yılındaki ateşkeslerden önce de saldırı düzenlemişti. Cuma günkü saldırının da orduya bir gözdağı olduğu şeklinde yorumlar yapılıyor.

Bugün, ülkenin kuzeydoğusundaki Norte de Santander’de de ELN(Ulusal Kurtuluş Ordusu) gerillaları 3 polisi öldürdü. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, kaçmaya çalışan 100 yabancı militanını öldürdü

SONRAKİ HABER

İspanya'da binler yeni gösteri yasasına karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...