20 Aralık 2014 14:52

Boğaziçi Üniversitesi: Nâzım Hikmet’in anısını yaşatmak istiyoruz

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tartışmaları hakkında Boğaziçi Üniversitesi bir açıklama yaparak, “Rektörlük çalışmaları Merkez Müdürlüğü ile tam bir koordinasyon içinde yürütmektedir” dedi.

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nın açılış töreniyle ilgili tartışmalar sürüyor. Bir grup öğrenci Orhan Pamuk’un konuşmacı olarak açılışa gelmesini protesto etmiş, Pamuk da konuşmasını video üzerinden yapmıştı. Açılış törenine öğrencilerin alınmamasını eleştiren, merkezin kurul üyelerinden Gündüz Vassaf ve Ayşe Buğra istifa etmişti.

Geçen hafta açılan Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi hakkında çıkan tartışmalar üzerine Boğaziçi Üniversitesi bir açıklama yaptı. “Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi ile ilgili son günlerde çeşitli yayınlarda yer alan spekülatif yönü dikkat çeken açıklamaları üzüntüyle izlemekteyiz” diyen üniversite Nâzım Hikmet ismiyle açılan ilk Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’ni kurmanın tüm sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirtti.

Üniversitenin yaptığı açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer alıyor; “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü bu çalışmaları Merkez Müdürlüğü ile tam bir koordinasyon içinde yürütmektedir. Bu merkezin kuruluş amacı, Nâzım Hikmet'in anısını yaşatmak, şairin arşivini ve bilgi-belge merkezini oluşturmak, akademik çalışmaları desteklemek, Türkiye ve dünya edebiyatına, sanat ve kültür politikalarına yaptığı katkıları çok boyutlu bir biçimde değerlendirmektir. Boğaziçi Üniversitesi’nin bu anlamdaki önceliği, tüm bu belirtilen alanlarda nitelikli projeler üreterek Nâzım Hikmet'in kıymetli anısını ona değer katacak özgün çalışmalarla yaşatmak olacaktır." (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapitalizm temiz enerjiyi kârlı bulmuyor

SONRAKİ HABER

İşhanı yıkımında çökme: 1 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...