19 Aralık 2014 16:43

Erzurum’da ülkücü terörü: 50 öğrenci gözaltında

Erzurum'da, ülkücü bir grubun Kürt bir öğrenciyi alıkoyması üzerine çıkan olaylarda aralarında DİHA Muhabiri Selman Keleş'in de bulunduğu 50'yi aşkın Kürt öğrenci gözaltına alındı. Ülkücüler, Emniyet'in önündeki gözaltındaki yakınlarını bekleyenlere de saldırdı.

Paylaş

Yücel Yekta YÖYLER
Erzurum

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi'nde ülkücü bir grubun, Faysal Alma isimli öğrenciyi alıkoyması üzerine çıkan gerginlikte, aralarında DİHA Muhabiri Selman Keleş'in de bulunduğu 50'yi aşkın Kürt öğrenci gözaltına alındı.

Ülkücü bir grubun kampus içinde bulunan Edebiyat ek binasında alıkoydukları Alma'yı darp ettiği haberi üzerine çok sayıda Kürt öğrenci olay yerine geldi. Alma'yı ülkücü grubun elinden almak isteyen Kürt öğrencileri ablukaya alan polis, 50'yi aşkın kişiyi gözaltına aldı.

Olay esnasında haber takibi yapan Keleş'in görüntü aldığını gören polis, basın kartını göstermesine rağmen Keleş'i de darp ederek yaka paça gözaltına aldı. Sık sık ırkçı saldırılarla gündeme gelen Erzurum Atatürk üniversitesi geçtiğimiz günlerde de ırkçı saldırılar olmuştu. Akşam saatlerine doğru toplanan ülkücüler Kürt öğrencilerin önünü  tekrar kesti çıkan olaylarda yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Alınan son bilgilere göre polisin Faysal Alma’yı ülkücülerden alıp yurda bıraktığı ve gözaltındaki öğrencilerin de darp edildiği öğrenildi.

EMNİYET'İ KUŞATIP SALDIRDILAR, POLİS İZLEDİ!

Ülkücülerin İHD'lilere ve gözaltındakilerin yakınlarına saldırıları Emniyet'in önünde devam etti. Yaklaşık 300-400 kişinin Emniyet'in bahçesinde bekleyenlere yönelik saldırısını polisin izlemekle yetinmesi dikkat çekti. Ülkücülerin satır ve sopalarla saldırdığı görüldü. Emniyetin önündeki gergin bekleyiş devam ederken, ülkücülerin kısmen dağıldığı ancak caddeden geçen 04(Ağrı), 21(Diyarbakır) gibi Kürt illerine ait plakalı araçları taşladığı görülüyor.

Gözaltına alınan DİHA Muhabiri Selman Keleş

ÖNCEKİ HABER

Tarihi Alsancak stadı yok edilemez!

SONRAKİ HABER

‘Hayata dönüş katliamı devam ediyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...