19 Aralık 2014 16:34

Tarihi Alsancak stadı yok edilemez!

Taraftar Hakları Derneği yarın Alsancak Stadı’nda, yaşanan süreci taraftarlar ile beraber değerlendirmek için bir forum gerçekleştirecek. Saat 15:00’da Alsancak Stadında yapılması planlanan foruma ilişkin bir açıklama yayınladı.

Paylaş

Taraftar Hakları Derneği yarın Alsancak Stadı’nda, yaşanan süreci taraftarlar ile beraber değerlendirmek için bir forum gerçekleştirecek. Saat 15:00’da Alsancak Stadında yapılması planlanan foruma ilişkin bir açıklama yayınlayan THD, şunları söyledi:

“Sen hiç Alsancak’ta maç izledin mi? Sahadaki ıslak çim kokusu seni yaşama bağlarken, İzmir meltemi dokundu mu yüzüne? Tribünlerde tezahüratlar yankılanırken kulaklarında, omuz omuza oldun mu dostlarına? Tır Parkı’nda, Albatros’ta, Kordon’da idman yaparak bekledin mi maç vaktini?
Açıkta, Kapalı da ya da Balkon da laf olsun diye değil; tüm stat sırılsıklam, ”Beraber ıslandık yağan yağmur da” güftesine ses verdin mi? Sahi sen! Balkon diye tabir edilen bir tribün gördün mü, dünya üzerinde başka bir stadyumda?

Dedelerinin anlattığı, Alsancak Stadı’nda geçen maç öyküleriyle büyüdün mü? İlk maçını boyun yetmediği için büyüklerinin omuzlarında izledin mi aynı kutsal mekanda? Peki sana bırakılan bu mirası kendi çocuklarına hatta torunlarına bırakmak gibi bir görevi hissettin mi hiç yüreğinin derinlerinde?

Uzun uzun anlatmaya gerek yok! Adı üzerinde Alsancak Stadı.
Sadece Futbol ve Taraftarlık duygusuyla değil; Osmanlı’dan, Cumhuriyet Tarihi’nden günümüze ev sahipliği yapmış bu kültürel mirasa sahip çıkmanın; İzmirlilik kimliğine, tarihimize, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak anlamına geldiğine inanıyoruz. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeşilçam Hulusi Kentmen’i anıyor

SONRAKİ HABER

Erzurum’da ülkücü terörü: 50 öğrenci gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...