19 Aralık 2014 14:20

Şengal’de IŞİD kuşatması kırıldı

IŞİD’in denetiminde bulunan Şengal ve Rojava arasındaki koridor, HPG, YJA STAR, YPG, YPJ ve YBŞ güçleri tarafından düzenlenen operasyon ile IŞİD'den temizlendi.

Paylaş

Güney Kürdistan'da yayın yapan ROJnews'in haberine göre Şengal-Rojava arasında bulunan koridor HPG, YJA STAR, YPG, YPJ ve YBŞ güçleri tarafından düzenlenen operasyon IŞİD’ ten arındırıldı.

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi İstihbarat Başkanı Masrur Barzani, IŞİD’in Şengal Dağı’nda aylardır devam eden ve binlerce Êzidi’nin bölgede mahsur kalmasına yol açan kuşatmanın kırıldığını duyurdu.

BBC’ye konuşan Masrur Barzani, Şengal Dağı çevresinde iki cepheden IŞİD mevzilerine saldıran peşmergenin geniş bir koridor açarak bölgede mahsur kalan binlerce Êzidi’yi güvenli bölgelere nakletmeyi başardığına da söyledi. Barzani, “Çarşamba günü başlattığımız operasyonla Kürdistan’ın önemli bir bölümünü özgürleştirmiş olduk” dedi.

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani de Êzidilerin, kutsal Cejna Êzi bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bu özel günde size verebileceğim en güzel armağan, kahraman peşmergelerin kaydettiği büyük zaferdir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Polisin servis ettiği görüntüler sahte mi?

SONRAKİ HABER

İlişkiye ‘suç’ deyip evliliği önerdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...