19 Aralık 2014 13:16

Pınar Selek 4. kez beraat etti

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada Sosyolog Pınar Selek, 4 . kez beraat etti

Paylaş

Yargıtay'ın hakkında verilen müebbet hapis cezasını usulen bozma kararının ardından yeninden yargılanmaya başlanan sosyolog Pınar Selek beraat etti.

Mısır Çarşısı davasından 16 yıldır yargılanan ve Yargıtay'ın hakkında verilen müebbet hapis cezasını usulen bozma kararının ardından yeninden görülmeye başlanan sosyolog Pınar Selek davası İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, hakkında müebbet hapis cezası istenen Selek'in beraatına karar verdi. Mahkeme heyeti, kararda Yargıtay kararına direnilmesine ve bilirkişi raporlarına istinaden çelişkiler giderilemediğini, patlamanın sebebinin belirlenemediğini belirterek, "İspat hiçbir kuşkuya yol açmayacak şekilde net olmalıdır" dedi.

‘BERAATLERE ALIŞIĞIM’

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında “beraat” kararı verdiği sosyolog Pınar Selek, daha önce de hakkında 3 kez “beraat” kararı verildiğini hatırlatan Selek, “Beraatlere alışığım”dedi.

Bir süredir Avrupa’da yaşayan Pınar Selek Fransa’nın Lyon kentinde belediyeye ait nikah salonunda beraat kararını arkadaşlarıyla kutladı.

Kesin karar için sabırla beklediklerini anlatan Pınar Selek şunları kaydetti:
“Beraat ettim ama bu benim 4. beraatım, yani beraatlere alışığım. Tabi bu gösteriyor ki hukuk mücadelesi mutlaka bir yere varabiliyor, devam etmek ve sabır etmek lazım, biz sabır ettik ama şimdi bekleyeceğim. Acaba bir ay sonra biz tekrar bekleyecek miyiz, önceden diyorduk ki 3 beraatten sonra şimdi 4 beraatten sonra diyecek miyiz, demeyecek miyiz bilmiyorum. Savcı eğer itiraz ederse tekrar Yargıtay’a gidebilir. Ben şuna inanıyorum küçük başarılar bile bizim için önemli Türkiye’de çünkü çok umutsuz bir ortam var, ama dayanışmanın küçük yollar açabildiğini görünce mücadelelerin de önünü açıyor bu diye düşünüyorum”

DAVANIN GEÇMİŞİ

Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davada 16 yıldır yargılanan ve üç kez beraat eden Pınar Selek bir kez de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay'ın bu cezayı usülen bozması üzerine dava yeniden görülmeye başlanmıştı. 5 Aralık'ta görülen duruşmada, savcı ağırlaştırılmış müebbet istediği mütalaasını tekrarlamıştı.

'BERAATE KADAR DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ'

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili sosyolog Pınar Selek’in yargılandığı dava öncesi adliye önünde basın yapan Hâlâ Tanığız Platformu, “Beraate kadar bu davanın takipçisiyiz” dedi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamaya Pınar Selek'in babası aynı zamanda avukatı Alp Selek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Fransa'dan gelen akademisyenler katıldı. Hâlâ Tanığız Platformu adına yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi 16 yıldır 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava, özel yetkili mahkemeler kaldırıldığı için, 15. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni bir mahkeme heyeti önünde görülmeye başlandı. Mahkeme yeni ama bu dava çok eski. O kadar ki biz ona yeni Türkiye’nin eski lekesi adını veriyoruz. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 hafta önce görülen davada cumhuriyet savcısı, Pınar Selek hakkında gerekçesiz müebbet talebini yineledi. Gerekçesiz sıfatını özellikle vurguluyoruz. Zira ilk günden bugüne davada yeni hiçbir delil yok. Onun yerine hukuksuzluğun boyutuna ve davanın siyasi yönüne kanıt olarak sıralanan 3 beraat var. Yılmadan nihai beraate kadar bu davanın takipçisiyiz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eğit-donat programı Mart'tan önce başlayabilir

SONRAKİ HABER

Köyden tam 10 km uzakta ÇED toplantısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...