19 Aralık 2014 11:47

Bunlar da yırtık ayakkabı giyen babaların evlatları

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren HEMA kömür işletmesinde dün yerin 700 metre altında direniş başlatan işçilerin eylemi bugün de devam ediyor. Maden işçilerine eşleri de destek verirken, işçi yakınları, "Burada çalışanlar madenci şehitlerinin çocukları ve torunları. Onların da dedelerinin ayakkabıları yırtık." diyerek duruma tepki gösterdiler.

Paylaş

Maden işçilerinin eylemine destek veren eş, çocuk, anne ve yakınları da HEMA kömür işletmesinin önünde madencilere destek veriyor. Madenci eşlerinden 2 çocuk annesi Yıldız Acar, madencilerin hiç bir değeri ve hakkının olmadığını, sadece öldüklerinde değerli olduklarını, çoluk ve çocuklarını düşünen kimsenin olmadığını söyledi.

Madenci yakınlarından olan ve ismini vermek istemeyen yaşlı bir kadın ise madende çalışan işçilerin şehit madencilerin çocukları ve torunları olduğunu, eylem yapan madencilerin babalarının, dedelerinin de ayakkabılarının delik olduğunu söyledi. Yaşlı kadın konuşmasında şunları ifade etti: "Bir cumhurbaşkanının, bir başbakanın çocuğu yok burada. Hep mazlum insanların çocukları burada. Bunların da ekmeği elinden alındığında bunlar ne yapacaklar. Yabancı ülkeden getirdiler insanları. Onlara yediriyorlar. Bizimkiler nereye gidecekler. Çoğu insanlar madene inmekten korkarken, bizimkiler ise maden kapanmasın diyerek çaba gösteriyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Maden kapanmasın. Ermenek'te çocuk öldüğünde hemen gittiler babasının yırtık ayakkabısını çektiler. İşte bunlar da öyle vatandaşlar. Bunlar da yırtık ayakkabı giyen babaların evlatları bunlar."

Babası madende eylemde olan 7 yaşındaki Egemen Türkoğlu babasını çok özlediğini söyledi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

19 Aralık Katliamı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de 4 öğrenciye 'makul şüphe' gözaltısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa