19 Aralık 2014 10:14

Ekrem Dumanlı serbest, Hidayet Karaca tutuklandı

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı'nın da aralarında olduğu 8 kişi serbest bırakıldı. Hidayet Karaca ve 3 kişi daha tutuklandı

Paylaş

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi serbest  serbest bırakıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi  yurtdışı yasağı konularak adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile birlikte Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçarslan tutuklandı.

Tutuklananlardan Hidayet Karaca, "terör örgütü yönetmek"le suçlanıyor. Eski Emniyet Müdürleri Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı ile emniyet amiri Mustafa Kılıçarslan'a yöneltilen suçlama ise "terör örgütü üyeliği" 

KARACA 'ÖRGÜT ÜYELİĞİ'NDEN SEVK EDİLDİ 'YÖNETİCİLİK' İDDİASIYLA TUTUKLANDI

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, savcı tarafından 'örgüt üyeliği' suçlamasından sevk edilmesine rağmen mahkeme, 'örgüt yöneticisi olmak' iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme, kararını yoğun güvenlik önlemleri altında açıkladı. Hidayet Karaca'nın, örgüt yayın politikasına uygun yayınlar yaparak örgüt yöneticisi olduğu öne sürüldü. Şüpheliler Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan'ın ise emniyet teşkilatı içerisinde var olan örgütlenmenin içerisinde yer aldıkları yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu iddia edildi. Yüklenen suçun yasada öngörülen ceza miktarı, işlendiği iddia edilen suçun önemli ve ciddi sayılan katalog suçlardan olması nedeniyle kaçma, delilleri yok etme, gizleme, tanık veya mağdur üzerinde baskı oluşturma şüphesi bulunduğu ileri sürülerek, Karaca, Ergüder, Erçıktı ve Kılıçaslan'ın tutuklanmalarına karar verdi.

Mehmet Ali Doğan, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Yakup Ergün, Recep Güleç ve Çetin Öztürk'ün, üzerine atılı suçu işledikleri yönünde bu aşamada tutuklamayı gerektirecek ölçüde kuvvetli suç şüphesine dayalı somut deliller bulunmadığından serbest bırakılmalarına karar verildi. Ancak mahkeme, Doğan, Aslan, Kısa, Ergün, Güleç ve Öztürk'ün yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol altına alınmasını karara bağladı.

Ayrıca şüpheli Ali Cihan'ın, 'cebir, tehdit ve hile' kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan tutuklanma talebinin reddine karar verildi. Mahkeme, iftira suçundan da tutuklanmaları istenen toplam 12 kişinin tutuklanmalarına yeterli delil bulunmadığından serbest bırakılmalarını karara bağladı.

DUMANLI, ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan binlerce kişiye seslenen Ekrem Dumanlı, “İnanın gözaltına alındığıma üzülmedim. İnanın, basın özgürlüğüne bu kadar cüretsiz, bu kadar tahammülsüz, bu kadar gaddarane bir tutum, saldırı yapılması elbette herkesi üzer, beni de üzdü. Ama beni ülkem adına daha da üzdü. Türkiye’yi dünyaya rezil etmek isteyenler, bizim hakkımızda suç isnat edecek bir yıldır yaptıkları çalışma ortaya çıktı” diye konuştu.

Dumanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiçbir şey gösterilmeksizin, terör örgütü üyeliği ile –haşa- bu iddiayı tarih huzurunda sahiplerine iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum. Zaman gazetesine terör yayını diyenlere aynıyla iade ediyorum. Allah'tan korkun! Yaklaşık 30 senedir yayın yapan bir gazeteye iftira ederken Allah'tan korkun! 20 yıldır gazetecilik yapan, herkesin huzurunda açıktan yaşayan benim gibi bir insana, meslektaşlarıma, arkadaşlarıma, terör örgütü ile ilişkilendirenleri aynen ister gazeteci olsun, ister kiralık kalem olsun, ister siyasetçi olsun, ister kral olsun, aynıyla iade ediyoruz.”

‘HERKES KORKSA ZAMAN KORKMAZ’ 

Yaşadığı 6 günü anlatan Dumanlı, “Sonuçta geldiler bizi gözaltına aldılar. Açıktan açığa dedik ki gözaltına alınmaktan da korkmayız, hapse girmekten de korkmayız, idam sehpasına çıkılacaksak düğüne gidiyor gibi gitmekten de korkmayız. Herkes sussa basın susmaz, herkes korksa medya korkmaz, medya da korksa Zaman korkmaz. Dört gün boyunca emniyette kaldık. Nezarette kaldık. Bunlardan korkacağımızı düşünenler yanlış düşünüyor. Nezarethanede sonuçta devletin bir birimidir. Emniyete de adliyeye de şunu söyledik: ‘Bir suçumuz varsa hayatımız da özgürlüğümüz de feda olsun.’ Bunu neden bu kadar rahat söylüyorduk. Çünkü bir suçumuz yok. Kimseye diyet borcumuz yok. Hiçbir kanunsuz işimiz yok. O yüzden zalimlere boyun eğmek yok.” dedi.

‘SUÇ OLMAYINCA SUÇ UYDURULUR’

Dört gün boyunca emniyette bekletildikten sonra savcının karşısına çıktıklarını kaydeden Dumanlı, “Siz de o soruları gördünüz. Falan yazar şunu yazmış ‘talimat verdiniz mi?’ Hangi yazar talimatla yazı yazıyor? Bizi kendinizle neden karıştırıyorsunuz. Bizde satılık kalem yok. Bizde kiralık kalem yok. Yazarlar ‘hayır talimatla yazmadım’ diyor. Peki suç nedir? Herkül.org’dan aynen alınmış bir tane haber, bir de iki tane köşe yazarının yazdığı yazı. Altı gündür çektiğimiz ızdırabın sebebi bu. Köşe yazısını iki tane Zaman yazarı yazmış. Başka gazeteler de yazdı. Bu nasıl bir hukuk mantıksızlığıdır ki internet sitesinde çıkan bir konuşmayı haber yapmak, o yapılan konuşmaya yorum yapmak, bir örgütsel ilişki haline getiriliyor. Demek ki suç yok. Suç olmayınca suç uydurulur. Suçlu olmayınca suçlu uydurulur. Bütün gece savcı beye ifade verdik. En sonunda savcı beye dedim ki ‘bütün bu bize yapılanların sebebi bir haber ve iki yazı mıydı?’ O da ‘evet’ dedi.” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

2'nci Abdulhamit ‘in türbesi önünde Osmanlıca eylemi

SONRAKİ HABER

Gülen hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...