18 Aralık 2014 19:26

Kıbrıslı vekile ırkçı saldırı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Birleşik Güçler Milletvekili ve feminist aktivist Doğuş Derya 15 Aralık tarihinde mecliste yapmış olduğu konuşma nedeniyle faşistlerin ve cinsiyetçi kesimlerin saldırısına maruz kalmaya devam ediyor.

Paylaş

Fezile OSUM
KIBRIS

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Birleşik Güçler Milletvekili ve feminist aktivist Doğuş Derya 15 Aralık tarihinde mecliste yapmış olduğu konuşma nedeniyle faşistlerin ve cinsiyetçi kesimlerin saldırısına maruz kalmaya devam ediyor. Derya konuşmasında, federal bir Kıbrıs’a ulaşmak için, Kıbrıs’ta yaşayan halkların birbirlerinin acılarıyla yüzleşmeleri gerektiğini vurgulamıştı. Derya, resmi tarihin içerdiği yalan yanlış bilgilere değinmiş ve Kıbrıs’ta yalnızca acı çekenin Kıbrıs Türkleri olmadığını, Kıbrıslı Rum, Ermeni ve Maruni halklarının da ciddi kayıplar yaşadıklarını söylemişti. Derya, bu güne kadar dillendirilmeyen 1974 yılında kadınların uğradıkları tecavüzlere dikkat çekerek, ‘Kilise ilk defa 74'de kürtajı serbest bıraktı, o kadar çok Kıbrıslı Rum kadın vardı ki tecavüze uğrayan" dedi.

Bunun üzerine Derya, özellikle Kıbrıs Türk Hataylılar Kültür Derneği Başkanı ve çevreleri tarafından faşist saldırıların hedefi oldu. Bu saldırılarda Derya’nın bedenine ve cinsiyetine yönelik, kadınlığını aşağılayan ağır hakaretler yer aldı. Kıbrıs’ın kuzeyinde peş peşe çeşitli örgütlerin açıklamalar yaptıkları olayla ilgili bugün mecliste kadın örgütleri eylem yaptı ve Derya’ya desteklerini belirttiler.

Bunlara ek olarak bu akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile TBMM İdare Amiri ve Başkanlık Divanı Üyesi, AKP Milletvekili, Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, "O milletvekili Türkiye'yi ve Türk askerini hedef almıştır. Bunu bir saygısızlık olarak görmekteyiz. Esefle karşılıyoruz. Vekili Türk askerinden, TSK'dan ve Türk devletinden özür dilemeye çağırıyoruz’’ diye konuşarak Kıbrıs halkında büyük öfke yarattı. 

ÖNCEKİ HABER

Çaykur Rize, Beşiktaş'ı Olimpiyat'ta tek golle geçti

SONRAKİ HABER

Şampiyonlar Ligi heyecan dolu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa