18 Aralık 2014 15:03

Polis, CHP İl binalarındaki pankartları indirdi

Polis Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasına asılan “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankartı indirmek için parti binasına gitti.

Paylaş

CHP’nin “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' kampanyasıyla ilgili parti binasına astığı pankarta polis müdahale etmek için bekliyor.

AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan şikayet üzerine savcılık pankartın indirilmesi için emniyete talimat verdi. Akşam saatlerinde CHP İstanbul İl Binası'nın önüne gelen polisler, yolsuzluk ve rüşvete karışan dört eski bakanın maskeli fotoğrafının yer aldığı pankartın indirilmesini ve tutanakla kendilerine verilmesini istedi.

Vincin gelmesini bir süre bekleyen polisler Kağıthane Belediyesi'nden gelen bir vinçle yolsuzluk ve rüşvete karışan dört eski bakanın maskeli fotoğrafının yer aldığı pankartı  indirdi. (İSTANBUL)

KOCAELİ'DEKİ PANKART DA İNDİRİLDİ

Kocaeli CHP İl Teşkilatı binasının tabelasına astığı, üzerinde 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun' yazılı pankart da mahkeme kararıyla kaldırıldı. Polis, mahkemenin aldığı kararla  parti binasında da arama yaptı. 

İzmit Belediye Başkanlığı'nın yeraldığı Belsa Plaza'nın karşısındaki binanın 4 ve 5. katında bulunan CHP Kocaeli İl Başkanlığının tabelasının üzerine akşam saatlerinde CHP'nin birçok illerde olduğu gibi, 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının da yeraldığı pankart asıldı. Saat 19.00 sıralarında parti binasının önüne gelen polisler bununla ilgili mahmeke kararı bulunduğunu belirterek pankartın indirilmesini istedi. Parti üyeleri ile bazı görevliler, anahtarın kendilerinde olmadığını belirterek polisleri binaya sokmadı. Ayrıca mahkeme kararının da olmadığını belirterek pankart indirilmedi. 

Bir süre sonra polisler mahkeme kararını getirdi ve parti binasına girip pankartı indirildi. Mahkeme yazısında il binasında arama kararı da bulunduğunu belirten ekipler arama başlattı. Binayı arayamayacağını söyleyen partililer ile polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya kısa süre sonra CHP'nin avukatları Fahri Örengül, Arzu Türkkal Enç ve Emrah Toker katılıp polislerle tartıştı. Polislerin yaptığı arama sonrası tuttuğu tutanağı inceleyen avukatlar, burada yanlış tespit ve beyanlarda bulunulduğunu belirtti. Avukatlar, yeniden tutanak tutturdu. 

Arama ve el koyma kararı alınmış olduğunu söyleyen Avukat Fahri Örengül, "Biz de polis memurlarına yardımcı olduk. Onlar görevlerini yerine getiriyorlar. Çünkü ellerinde mahkeme kararı vardı. Ama karara karşı partimiz hukukçuları bütün girişimleri yapacaklar. Çünkü bu uygunsuz bir karar" dedi. 

Bu arada yukarıda tartışmalar sürerken, bina önünde toplanan ve ellerinde pankartta yer alan eski bakanların fotoğraflarının bulunduğu, 'Hesap verecekler' ve 'Bu halk AKP'yi sıfırlayacak' yazılı pankartlar bulunan CHP'li gençler polisleri protesto etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Emniyetin dağıttığı görüntüler çelişkili

SONRAKİ HABER

‘The Look of Silence’ !f İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...