18 Aralık 2014 11:56

EMO: Halka bedelsiz enerji

Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası bölgede sürekli olarak yaşanan elektrik kesintilerine dair şube binasında bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan EMO Diyarbakır şube başkanı Ahmet Sormaz, DEDAŞ’IN 2013 yılında özelleştirilmesi sonucu Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak,Siirt illerini kapsayan bölgenin karanlığa mahkum edildiğini söyledi.

Paylaş

Elektrik enerjisi sorununu kar politikalarının insafına bırakıldığını kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek halkın elektrik enerjisinden faydalanma hakkının gasp edildiğini ifade eden Sormaz, bölgedeki elektrik sorununun önüne geçmek için altyapı yatırımı yapmak yerine sürekli ve planlı olarak elektrik kesintilerinin yapıldığını kaydetti. Sormaz, elektrik kesintisinden önce tüketiciye hiçbir şekilde bilgi verilmediğini kaydederek, Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’ne göre bildirimsiz kesinti için tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

Elektrik kesintileriyle halkın mağdur edildiğini söyleyen Sormaz, “Kaçak elektrik kullanımın önlenmesi elektrik kesintileri ile tüketicinin mağdur edilmesiyle değil, dar gelirli yoksul halka sosyal devlet ilkesi gereğince belirli bir kilowattsaate kadar enerjinin bedelsiz verilmesi ve tüketim bilincinin geliştirilmesi ile sağlanabilir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ekrem Dumanlı: Gülen'den talimat almadım

SONRAKİ HABER

Hidayet Karaca, savunma yapmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...