18 Aralık 2014 07:00

FİFA’da Rusya ve Katar istifası

FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanı Amerikalı Michael Garcia, rüşvet iddiaları için hazırladığı rapor tam olarak açıklanmadığı için görevinden istifa etti.

Paylaş

2018 ve 2022 Dünya Kupası finallerinin Rusya ve Katar'a verilirken rüşvet verildiği iddiaları üzerine soruşturma görevi verilen Garcia 350 sayfalık bir rapor hazırladı. Garcia raporu 75 kişinin ifadesine başvurup yaklaşıp 200 bin sayfalık belge inceleyerek hazırladı.

Rapor FİFA Etik Kurulu Hukuk Komisyonu'na iletildi ve raporu inceleme görevi Alman Hans-Joachim Eckert'e verildi. Alman hukukcu 350 sayfalık rapordan 42 sayfalık bir özet çıkarıp yolsuzluk olmadığını açıkladı. Etik kurulu da Garcia'nın raporunun tümünün açıklanmasını engelledi.

Garcia, Eckert'in açıkladığı 42 sayfanın yetersiz ve yanlış bilgiler kapsadığı iddiasıyla itiraz etti. Ancak bu itiraz FIFA tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Garcia "FIFA'daki yönetim yetersizliği inancıyla artık burada yerim olmadığı inancına vardım" diyerek istifa etti.

2022 Dünya Kupası'na Amerika Birleşik Devletleri de talip olmuştu. Katar'ın rüşvetle finalleri aldığı iddiaları üzerine FBI da konuya el atmıştı. Konunun bir süre sonra alevlenmesi bekleniyor. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Parlamentosu, acil gündemle Türkiye'yi görüştü

SONRAKİ HABER

Türkiye, erişim engellemede açık ara önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa