18 Aralık 2014 01:00

Adaletten yoksun bir düzenle karşı karşıyayız

Ben Ünifil Otomotiv Fabrikasınnda çalışan bir işçiyim. Öncelikle işyerimin çalışma şartlarından ve bütün işçilerin yaşadığı sorunlara paralel olan sorunlarımızdan bahsetmek istiyorum.

Paylaş

Ünifil Otomotivden Bir İşçi*

Merhaba   Evrensel   Okurları,                                                                                                                                               

Ben Ünifil Otomotiv Fabrikasınnda çalışan bir işçiyim. Öncelikle işyerimin çalışma şartlarından ve bütün   işçilerin yaşadığı sorunlara paralel olan sorunlarımızdan bahsetmek istiyorum. Ünifil Otomotiv üç vardiya çalışan, uzun yıllar geçmişi olan yabancı bir şirkettir. Biz işçiler 10-15 yıldır aynı fabrikaya emek veriyor olmamıza rağmen aldığımız ücret 1200 lirayı maalesef geçemiyor. Düşününce bu rakam son derece   komik, son derece yetersiz. Bir o kadar da biz işçilerin ne kadar gözü tok ne kadar aza kanaat getiren   insanlar olduğumuzun göstergesidir.
Üç vardiya çalışıp aile düzenimizi sağlığımızı bir çok şeyi düşünme lüksünü yaşayamadan yıllardır bu fabrikaya emek veriyoruz. Bizler emeğimizin karşılığını hiçbir zaman alamadık. Ama patronlarımız düşük ücretle işçi çalıştırmanın karşılığını alasıyla alıyorlar. Bizim emeğimizle kavuşmuş oldukları hayatta bizim   maaşımız belki de onların bir gecelik yemek masrafı. Böylesi adaletten yoksun bir düzenle karşı karşıyayız.  
Bu düzene karşı anayasal hakkımız olan sendikalaşma mücadelesi işyerinde başlatıldı. Hemen akabinde beş arkadaşımız işten çıkarıldı. Amaç sendikal mücadeleyi başlamadan bitirmek. Çıkarlarına uzanan eli kırmaktı. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın yıllardır vermiş olduğu emeklere hiç saygı duymadan “Düzeni   bozuyorlardı, işyerinin huzuru için yapmamız gerekiyordu” diyerek açıklamalarda bulunuyorlar. İşyerindeki huzuru korumak için işçi çıkardıklarını söylüyorlar. Hangi huzurmuş bu korunacak çok merak ediyorum.
İşyerin de eşya muamelesi görmek.
Sürekli TİM liderinin aşağılamalarına maruz kalmak.
15 yıl çalışıp 1200 TL maaş almak.
5-6 yıl çalışıp 950 TL maaş almak.
Vardiya sisteminde her hafta değişen uyku saati yemek saatiyle, sağlığının bozulması.
Bunların hepsi ne kadar huzur verici şeyler değil mi arkadaşlar? Sağ olsunlar patronlarımız sırf bizim huzurumuz bozulmasın diye beş arkadaşımızı işten çıkardılar.  
Bizim artık bu yalanlara karnımız öyle bir doydu ki... Bıçak kemiğe dayandı.  İnsanca yaşayabileceğimiz, hak ettiğimiz ücreti, hak ettiğimiz muameleyi görebileceğimiz bir çalışma ortamı için işten çıkarılan arkadaşlarımızın haklı mücadelelerini devam ettirmeliyiz.  İşyerimize sendikanın gelebilmesi için hepimiz birleşip mücadele etmeliyiz. Ancak o zaman kazanırız. Bizim gücümüz birliğimizdir.

*İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Kaygılıyım!

SONRAKİ HABER

Gün geçtikçe büyüyen asistan hekim mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...