17 Aralık 2014 17:55

'Makul şüphe'yle alıp, 'öz eleştiri ne demek' diye sordular

"Makul Şüphe" kapsamında TEM'de 9 saat boyunca ifadesi alınan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, kendisine DÖKH, HDP, DTK gibi legal oluşumların faaliyetleri ile birlikte özel hayatına ilişkin soruların "suçmuş" gibi sorulduğunu söyledi.

Paylaş

Mersin'in Akdeniz ilçesinin HDP'li Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, saat 12:45 sularında siyasi parti çalışmaları ve DÖKH çalışmaları kapsamında yeni çıkan torba yasa ile birlikte "makul şüpheli" sıfatıyla ifadesine başvurulmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü TEM şubeye çağrıldı.

Mutlu'nun avukatı Sabahat Gençtarih Cebe, Mutlu'nun İmralı Heyetine DÖKH'ten yapılacak katılım sürecinde yer aldığı ve 2011'de telefon dinlemesine takıldığı gerekçesi ile ifadesinin alındığını söyledi.

Makul şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmak üzere Mersin TEM Şube Müdürlüğü'ne çağrılan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, 9 saat süren ifade işleminin ardından Emniyetten ayrıldı. Emniyet çıkışında DİHA'ya konuşan Mutlu, sorulan soruların genel olarak DÖKH ve siyasi parti çalışmaları kapsamında olduğunu söyledi. 2011 yılından bu yana tüm telefon konuşmalarının dinlendiğini ve yapılan uygulamanın yasal olmadığını ifade eden Mutlu, özel hayatının dahi kendisine sorulabildiğini belirtti.

Kendisine sorulan soruların ilginç olduğuna dikkat çeken Mutlu, Demokratik Modernite dergisinin ne olduğu ve neden okuduğunu, eleştiri öz eleştirinin ne anlama geldiği gibi soruların sorulduğunu söyledi.

HDP bileşenleri ile olan ilişkilerinin örgütsel tarafının ne olduğu ve bunlarla neden görüştüğüne yönelik soruların olduğunu ifade eden Mutlu, DTK'nin illegal bir örgütmüş gibi gösterilmeye çalışıldığını ve DTK ile örgütsel bağının ne olduğuna dair soru sorulduğunu ve DÖKH ile olan örgütsel bağının ne olduğu gibi soruların kendisine yöneltildiğini belirtti.

Aynı zamanda Büşra Ersanlı tutuklandığı dönemde BDP siyaset akademisinde görüştüğü akademisyenler ile neden görüştüğüne yönelik soru sorulduğuna dikkat çeken Mutlu, akademisyenler ile olan örgütsel bağın ne olduğunun anlaşılmaz olduğunu ifade etti.

BDP yöneticileri ve HDP Milletvekilleri ile yaptığı telefon görüşmeleri ile kardeşi ile yaptığı telefon görüşmelerinin suç teşkil ediyormuş gibi lanse edilmeye çalışıldığını vurgulayan Mutlu, yapılmaya çalışılanın yanlış ve hukuksuz olduğunu söyledi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Deyrezzor'da 230 kişilik toplu mezar bulundu

SONRAKİ HABER

Kadir Çakmak'ın katledilmesi Kadıköy'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...