17 Aralık 2014 17:31

Deyrezzor'da 230 kişilik toplu mezar bulundu

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SİHG), Deyrezzor'da IŞİD tarafından öldürüldüğü düşünülen 230'dan fazla kişinin cesedinin gömüldüğü bir toplu mezar bulunduğunu söyledi.

Paylaş

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SİHG), Deyrezzor'da IŞİD tarafından öldürüldüğü düşünülen 230'dan fazla kişinin cesedinin gömüldüğü bir toplu mezar bulunduğunu söyledi.

BBC Türkçe'nin yansıttığı habere göre SİHG, öldürülenlerin yaz aylarında IŞİD'e (Irak Şam İslam Örgütü) karşı mücadele eden El Şeytaat aşireti mensupları olduklarını belirtti.

SİHG, açıklamasında, toplu mezarın aşiret mensuplarının IŞİD tarafından evlerine dönmeleri için salınmalarından sonra bulunduğunu ekledi. Deyrezzor eyaletinde etkin olan aşiretin bölgede 70 bin mensubu olduğu tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) geçen ay, Deyrezzor'da katliam olduğuna dair haberler geldiğini ifade etmişti. BM'nin soruşturmacıları, toplu katliamın kentin güney bölgesi el Muhasan'daki petrol kaynaklarını ele geçirme amaçlı yapılmış olabileceğini belirtmişti.

Geçen ay yayımlanan raporda, katliamdan kurtulan bir Suriyelinin "Ben ve ailem kaçarken duvarlara asılı kafalar gördük" sözlerine de yer verildi. IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, Kasım ayının başında yaptığı açıklamada el Şeytaat aşireti mensuplarının 'tekrar bir araya gelmemeleri' koşuluyla evlerine geri dönmelerine izin vermiş ve silahlarını bırakmalarını istemişti. Bağdadi, 'ihanet edenlerin de öldürüleceği' uyarısında bulunmuştu.

SİHG, Deyrezzor'da bulunan toplu cesetlerinin çoğunun sivillere ait olduğunu duyurdu.

Yeni toplu mezarın ortaya çıkmasıyla, el Şeytaat aşiretinden ölenlerin sayısı da 900'ü aştı. Yüzlerce aşiret mensubu da kayıp. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Bu ülkeyi hoca görünümündeki şaklabanlara teslim etmeyeceğiz'

SONRAKİ HABER

'Makul şüphe'yle alıp, 'öz eleştiri ne demek' diye sordular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...