17 Aralık 2014 15:29

Tıbbi cihaz alımında 8 milyonluk yolsuzluk

Ankara Tabip Odası yöneticileri, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nün “Cyberknife” adlı bir tıbbı cihazın alım sürecinde, açık ihale kullanmayıp, cihazların doğrudan temin yoluyla alınarak, 8 milyon 763 bin dolar kamu zararı oluşturduğunu belirtti.

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO), Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünde 2008-2013 yılları arasında yapılan cihaz alımlarında yolsuzluk yapıldığına ilişkin ATO binasında basın toplantısı düzenledi. ATO Genel Başkanı Çetin Atasoyi, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden oluşan 5 kişilik bir heyetin önerisi doğrultusunda “Cyberknife” adlı cihazların Ankara ve İstanbul’da bulunan hastanelere birer tane alınması kararı verildiğini belirterek, 2008-2013 yılları arasında cihazların satın alınma sürecinde yolsuzluk yapıldığını ifade etti.

YANDAŞ ŞİRKETE PEŞKEŞ!
 

Özyürek Mümessillik ve Dış Ticaret adlı bir şirketin cihazları satmak için ihaleye girmek istediğini belirten Atasoy, Sağlık Bakanlığı denetçilerinin Özyürek şirketine 2 milyon 653 bin dolarlık bir fatura çıkarttığını söyledi. Atasoy, “Özyürek şirketi ihaleye girmek istemesine rağmen, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 28 Kasım 2008 tarihinde 12 milyon dolar karşılığında Radontek adında bir firmadan doğrudan temin yönetimiyle, yani açık ihale yapmadan, bu cihazlardan iki adet satın alıyor” dedi. Atasoy, satın alma kararının, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Destek Hizmetler Şube Müdür Vekili Suat Yıldız, ile Dr. Bilgehan Karaday, Dr. Alper Özkan, Dr. Altay Martı ve Fizik mühendisi Şermin Berrin Yılmaz tarafından verildiği ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Vekili Ahmet Hamdi Bozgan tarafından onaylandığını söyledi.
Atasoy, ihalesiz, doğrudan temin yöntemiyle, aynı cihazdan 2010-2013 yılları arasında da 5 milyon 500 bin dolar civarında bir bedelle 3 tane daha alındığını söyledi.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Denetçi raporlarından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından ilgililer hakkında soruşturma iznin verildiği bilgisini veren Atasoy, “Raporlarda yazılanlar açıktır. Uzman bilirkişi heyetinin ve Sağlık Bakanlığı denetçilerinin raporlarında belirtilen iddiaların adil ve yansız olarak araştırılmasının takipçisi olacağız. Halkın parasının çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalık’ta işçiler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Medyada işten çıkarmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa