17 Aralık 2014 14:00

Kızılay'da mobil gözaltı birimi

Ankara Polisi, 17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümü nedeniyle Kızılay merkezinde mobil gözaltı birimi kurarak, gelen geçene kimlik sordu ve bir çok vatandaşı makul şüphe çerçevesinde gözaltına aldı. Ayrıca polis görüntü almaya çalışan muhabirlere de saldırdı.

Paylaş

Ankara Polisi, 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarının protesto edileceği bilgisi üzerine Kızılay Meydanında mobil gözaltı birimi kurdu. Kızılay meydanında geçen hemen hemen herkese kimlik soran, üst araması yapan polisler, bir çok kişiyi de gözaltına aldı. Ayrıca bölgede bulunan ve çekim yapan DİHA muhabirleri Deniz Nazlım, Fethi Balaman ile BirGün Gazetesi muhaberi Recep Yılmaz ve Milliyet Gazetesi muhabirlerine de saldıran sivil polisler, gazetecilerin çekim yapmasını engellemeye çalıştı. Muhabirlerin üzerine yürüyen sivil polislerden bazıları, Ankara'da yapılan bir çok eylemde muhabirlere müdahale etmişti.

POLİS YİNE YUMRUK ATTI

Yoldan geçen vatadanşlara sert müdahale eden polis 50 yaşlarında bir erkek yurttaşın ve liseli bir öğrencinin gözüne yakın mesefeden gaz sıktı. Telefonlarıyla çekim yapan yurttaşlarada müdahale bulunan polis, gözaltına almak ile tehdit etti. Kızılay Meydan'ında pankart açan Liseli Genç Umut üyesi öğrencilere, çevvik kuvvet müdahale etmeden önce, öğrencileri sözlü olarak uyaran trafik polisi, çevvik kuvvetin gelmesi ile öğrencilere yumruk atarak saldırdı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Çağlayan’da nöbet sürüyor

SONRAKİ HABER

Ak Saray önünde liselilerden ‘17 Aralık’ protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...