17 Aralık 2014 13:23

En büyük yolsuzluklar AKP döneminde yaşandı

HDP'nin Iğdır İl Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna değinerek, "AKP Hükümeti 'yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet bitecek' dedi; ama öylesine bir yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olaylarına karıştılar ki Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemde yaşandı" dedi.

Paylaş

HDP Iğdır İl Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Alyans Düğün Salon'unda yapılan ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK'lilerin posterlerinin asıldığı kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bölge milletvekilleri, belediye eş başkanları, HDP il, ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı.

Divan oluşumunun ardından, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına durulan saygı duruşu ile başlayan kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonunun yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, AKP Hükümeti döneminde Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yaşandığını söyledi. Demirtaş, "AKP Hükümeti; 'yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet bitecek' dedi; ama öylesine bir yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olaylarına karıştılar ki Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemde yaşandı. Bunlar 'bizim Allah'tan korkumuz var' dediler Allah'tan korkan olan hırsız olamaz, yalancı olamaz. 12 yılda iyi göründü ki bunların Allah'tan korkusu yoktur. Allah'tan korkusu olsaydı ve bunların sözleri özleri bir olsaydı, şimdi bu ülkede barış olurdu" diye konuştu.

'CEMAAT İLE AKP BİRLİKTE İŞLEDİKLERİ SUÇLARI ANLATSIN'

AKP Hükümeti'nin bugün "paralel" dediği güçlerle yıllarca işbirliği yaptığına dikkat çeken Demirtaş, "Yıllarca paralel dediğin güçlerle işbirliği yaptın. Önce onların hesabını ver sonra gel bizlerden hesap sor. Diyelim ki birbirinizi kandırmıştınız şimdi yanıldınız o zaman buradan Fetullah Gülen'e de Başbakan'a da sesleniyorum. Çıkın geçmişte kim ne yapmışsa anlatın. Cemaat çıkıp AKP'nin ne suçlar işlediğini anlatsın. AKP'de eğer 'paralel' yapının suç işlediği ideasında ise çıkıp belgeleri ile savcılığa versin. Ama bunu yapmak yerine bunları kara propaganda yaparak, psikolojik savaş operasyonları yapacaklar. Diğer taraftan bizleri 'Paralel güçlerle işbirliği yapıyorlar' diyerek suçlarını ve günahlarını örtecekler" ifadesinde bulundu.

'SARAY İTİBAR DEĞİL GÖRGÜSÜZLÜKTÜR'

Ankara'da Cumhurbaşkanı için yapılan Ak Saray'a da değinen Demirtaş, insanların gecekondu, çadır dahi bulamadığı bir ülkede sarayın itibar değil, görgüsüzlüğün göstergesi olduğuna vurgu yaparak, konuşmasını şöyle tamamladı: "İnsanların gecekondu, çadır bile bulamadığı bir ülkede saray itibar değil, görgüsüzlüktür. O saray bu halk için lükstür. Biz lükse karşı çıkacağız. Çankaya'nın bile lüks olduğu bir yerle yetinmeyip, bin 150 odalı saray yapıp içinde oturuyorsun. Her biri bin lira değerinde altın kaplama bardaklarda su içeceksin sonra da bu halka biz mazlumdan yanayız, fakirden yanayız diyeceksin ve onlardan oy isteyeceksin."

Demirtaş'ın konuşmasının ardından faaliyet ve mali rapor okundu. Ardından tek listeyle girilen seçimde il eş başkanlığına Cesim Katar ile Nuran Gelturan seçildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Fatsalılar direniş çadırını büyütüyor

SONRAKİ HABER

Genel Kurul'da döviz gerilimi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...