17 Aralık 2014 13:01

Yazarımız, 17 Aralık’ın yıl dönümünde ifade verdi

Gazetemiz yazarı Ender İmrek savcılığa ifade verdi. İmrek hakkında, rüşvet ve yolsuzluk yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayetiyle “hakaret ve iftira” soruşturması açılmıştı.

Paylaş

Gazetemiz yazarı Ender İmrek savcılığa ifade verdi. İmrek hakkında, rüşvet ve yolsuzluk yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayetiyle “hakaret ve iftira” soruşturması açılmıştı.

Bugün Çağlayan Adliyesi’nde ifade veren Ender İmrek ve Evrensel gazetesi avukatı Devrim Avcı, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yıl dönümüne denk gelen soruşturmanın zamanlamasına dikkat çekti.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun haberlerini yapan gazetecilerin  baskı altına alındığını, Meclis Komisyonunun yaptığı soruşturma ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildiğini hatırlatan Avukat Devrim Avcı, “Günlük Evrensel gazetesi de basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı çerçevesinde bu yapılan baskılara haber merkezi ile, köşe yazarları ile karşı gelmiş ve gelmeye devam etmektedir. Bunun yansıması ise yolsuzluk ile ilgili yapılan hemen her habere gönderilen sayısız tekzip yayınlama kararı, yayından çıkarılma ve erişimin engellenmesi kararları olmuştur. Bu kararlara ilişkin yapmış olduğumuz hiçbir itiraz Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından kabul edilmemiştir.

Bir diğer boyutu ise açılan bir çok savcılık soruşturması ve ceza davaları olarak bize geri dönmüştür” ifadelerini kullandı.  

Avcı, İmrek’in “Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gizlenebilir mi?” diye sorduğu için Savcılık karşısında olduğunu belirtti.  (İstanbul/EVRENSEL)

ENDER İMREK: YOLSUZLUK, HIRSIZLIK, RÜŞVET GİZLENEBİLİR Mİ?

ÖNCEKİ HABER

Organik köyün RES’e karşı hukuk zaferi

SONRAKİ HABER

Doğa delinmeden durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...