17 Aralık 2014 11:06

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları unutturulamaz

Emek Partisi 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıldönümünde yazılı bir açıklama yaparak AKP Hükümeti’nin Çarşı Davası ve 14 Aralık Operasyonu ile 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu unutturmaya çalıştığı belirtildi.

Paylaş

AKP Hükümetinin bu iki davanın bir iki gün gündemi meşgul edeceğini hesapladığı belirtilen açıklamada; “Fakat, AKP Hükümeti’nin yolsuzluk ve rüşvet suçlarını unutturamayacaktır” denildi

“Bir sene önce ne oldu?” sorusu sorulan açıklamada şunlar söylendi; “Telefon dinleme, görüntü alma, aramalarda ele geçen paralar ve diğer delillerle AKP Hükümetindeki bazı bakanlar soruşturma başlatılmıştı. Fakat, kısa zamanda Hükümet yargıya müdahale ederek operasyonu durdurdu. Operasyonu sürdüren polisler yasalara aykırı olarak görevlerinden alındı.  Soruşturmayı yürüten ve arama kararlarını veren savcılar ve hakimlerin görev yerleri değiştirildi.

Kısa zaman içinde yasal değişiklikler yapılarak, söz konusu operasyonda ileri sürülen “suç örgütü oluşturma” fiili suç olmaktan çıkarıldı.  Özel yetkili mahkemeler ortadan kaldırıldı. HSYK’nın yapısı değiştirildi. HSYK çalışanları görevden alındı. Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından iptal edilen pek çok yasal düzenleme ve işlem iptal süreci devam ederken uygulamaya konarak yasalar boşa çıkarıldı. Anayasa ihlalleri yapıldı. Yasal ve idari bütün tedbirler alındıktan sonra rüşvet ve yolsuzluk dosyası AKP Hükümeti tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre atanmış savcılara teslim edildi. Savcılar soruşturmalar hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına itirazlar da operasyonun yıl dönümünde ret edildi.

TBMM’de yapılan dört bakan hakkındaki soruşturma ise yargıdaki soruşturmadan beter oldu. Dosya ve deliller Komisyon üyelerine gösterilmedi. Bir mahkemeden karar alınarak Komisyonun çalışmalarının basında yazılıp, çizilmesine yasak kondu. Ve orada da AKP’li üyelerin çoğunluğu ile bakanlar temize çıkarıldı.”

Hükümet, bakanlar ve Başbakanın halkın vicdanında aklanmadığı vurgulanan açıklamada;
“Halk her şeyi görüyor ve biliyor. AKP Hükümetinin yolsuzlukları Dünyanın her yerinde konuşuluyor. AKP Hükümeti, yolsuzluklarına göz yummayan, sessiz kalmayan herkesi düşman ilan etti. İktidarına tehdit gördüğü kişi ve grupları çeşitli kumpaslarla, hukuk dışı soruşturma ve yargılamalarla tasfiye ediyor. Yolsuzluk ve rüşvet ortaklığı oluşmuş durumda. Bu ortaklık dindar kesimi, din istismarı ve din devleti vaadi ile etrafında topluyor. Dindar kesimlerin önemli bir bölümü AKP Hükümeti’nin yolsuzluklarından ve Cumhurbaşkanı’nın padişahlık hevesinden rahatsız olmasına rağmen, çeşitli tarikatlar ve dini çevreler laikliğe aykırı politikalar ve düzenlemeler nedeniyle Hükümetin etrafında kenetlenmiş durumda.

Türkiye gelir adaletsizliği açısından en kötü durumda olan Dünyadaki ikinci ülkedir.  İş cinayetleri, işsizlik, kadın cinayetleri, fuhuş, uyuşturucu kullanma gibi konularda da ilk onun içindedir. On iki yıllık AKP iktidarının bilançosu işte budur. Hükümet işsizliği, iş cinayetlerini, soygun ve talanı, açlığı, uyuşturucu ve fuhşu, kadın cinayetlerini, sarayları-uçakları-gemicikleri dini istismar ederek, halkı dini vaatlerle kandırarak örtbas edemeyecektir. Hukuka ve yasalara aykırı bir takım düzenlemeler ve işlemlerde yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını kapatarak yolsuzluk suçlarından kurtulamayacaktır” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaraylılara e-bilet gözaltısı!

SONRAKİ HABER

‘Yolsuzluğa bulaşmış hükümet önce otoriterleşir sonra diktatörleşir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...