27 Mart 2015 12:10

İşçiler paralarını alamadıkları için vince çıktı

Akhisar Belediyesi’nin ihalesini 2013 yılında Hayranoğluları Şirketine verdiği stadyum inşaatında çalışan iki işçi paralarını alamadıkları için sabah saatlerinde inşaat alanında bulunan vince çıkarak eylem yaptı.

Paylaş

Akhisar Belediyesi’nin ihalesini 2013 yılında Hayranoğulları Şirketine verdiği stadyum inşaatında çalışan iki işçi paralarını alamadıkları için sabah saatlerinde inşaat alanında bulunan vince çıkarak eylem yaptı.

Hayranoğulları Şirketi, stadyum inşaatında kendi bünyesinde taşeron ASAF şirketini çalıştırıyor. ASAF taşeron şirketi ise dayıbaşı yöntemiyle kalfalar eşliğinde çalışıyor.

ASAF taşeron şirketine bağlı olarak çalışan Mehmet Öztürk ve Hüseyin Gökçimen isimli iki işçi maaşları tam ve zamanında yatırılmadığı için sabah saat 10.30 civarında stadyum inşaatında bulunan vince çıkarak paralarının yatırılmasını istedi. Yaklaşık üç saat vinçte kalan işçiler maaşları ödeneceği söylenilerek vinçten indirildi. Uzun süre vinç üzerinde kalan işçilerden Hüseyin Gökçimen baygınlık geçirerek hastaneye götürülürken Mehmet Öztürk de ifadesi alınması için karakolu götürüldü. Karakola ifadeye götürülmeden önce konuşan Mehmet Öztürk, seslerini çıkarmadıkları zaman haklarını alamadıklarını söyleyerek, “4 aydır paramızı alamıyoruz. Bizim meselemiz ekmek meselesi, para meselesi. Bakın böyle yapınca hemen paramızı getirdiler” dedi.

ASAF şirketine bağlı çalışan başka işçiler de aynı şekilde sorunlar yaşadıklarını, çalışma şartlarının kötü olduğunu ve maaşlarının zamanında yatmamasından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Hayranoğulları Şirketi’nin şantiye şefi Müjdat Şara ise konuyla ilgili kendilerinden doğru bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, “Biz taşeron şirkete parayı veriyoruz, taşeron şirket kalfaya, kalfa da işçiye verir. Bizde bir problem yok” diyerek sorumluluklarını olmadığını iddia etti.  

İnşaatın kalfalarından Ahmet Öztürk ise, “Taşerondan düzenli para alamıyoruz, taşeron da firmadan alamadığını söylüyor” dedi. ASAF taşeron şirketinden hiçbir yetkilinin olay yerinde olmaması da dikkat çekti.

Daha sonra konuyla ilgili bilgi almak için birkaç kez aradığımız Akhisar Belediye Başkanlığı, sorumlu kimsenin makamında olmadığını, cumaya gidildiğini belirterek bilgi vermek istemedi.

Başladığı günden beri sıkıntıların yaşandığı stadyum inşaatında çalışan işçiler benzer sıkıntılarını belediye başkanına ve belediye meclis üyelerine taşıyarak sorunlarına çözüm bulunmasını her fırsatta talep etmişti. İnşaatın bu kadar uzun sürmesi Akhisar halkının da tepkisini çekmiş durumda. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Vadisi'ndeki 2 HES'te geri adım

SONRAKİ HABER

Açıklamaya katılan 8 çocuğa 'örgüt propagandası' soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...