27 Mart 2015 11:53

Mukadder Yasan için sessiz yürüyüş

Erzurum’da halk otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki üniversite öğrencisi Mukadder Yasan için Yakutiye Meydanı’na yürüyüş yapıldı.

Paylaş

Erzurum’da halk otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki üniversite öğrencisi Mukadder Yasan için Yakutiye Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda yurttaşın destek verdiği yürüyüş ve basın açıklamasında öğrenciler Yasan’ın yaşamını yitirdiği alana karanfiller bıraktı.

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, çalışanları ve çok sayıda yurttaşın katıldığı eylem için saat 14:00 sıralarında toplanan yurttaşlar toplu taşıma araçlarının düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya çok sayıda kişi destek verdi. Sessiz yürüyüşte “ Gurbette Ölmeye Gelmedik, Bu Sorun Tüm Türkiye’nin, Hayaller Diploma Kefen Değil, Başka Canlar Yanmasın, Arabayı Kullanan Ehliyet Olmasın, Trafik Terörüne Hayır” dövizleri taşındı.

Alanda konuşan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz “Biz suçlu kimse en ağır şekilde cezasını görmesi için elimizden geleni yapacağız. Kimseyi suçlamadan burada bir eğitim sorunu varsa onu çözerek, trafik sorunu varsa onu çözerek, hem şoför arkadaşlarımızın, hem belediyenin bu işle ilgili herkesi bir  paydaş, sorunun bir parçası olarak görerek toplanıp buna bir çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Özellikle üniversite öğrencileri bizlere emanettir. Şehir içindeki ulaşımın daha güvenli yapılabilmesi için biz iletişimciler olarak elimizdeki medya olanaklarını kullanarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapacağız” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Mukadder Sayan’ın sınıf arkadaşı Muhammed Güneş “Bu sesiz çığlığımız tüm insanlığadır, lütfen herkes bu tür olayların yaşanmaması için dikkatli olsun. Trafikte terör estiren şoförlerin evladı Mukaddes kızınız olabilirdi. Lütfen bu feryadımızı duyun, bizler hepimiz birer Mukaddes’iz onun hakkını aramak için bu olayın takipçisi olacağız, ilgili kurumlara da çağrımızdır. Bu olaylara karşı önleminizi alın ve bir mukaddes kardeşimiz daha hayatını kaybederse tepkimiz daha sert olacaktır” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra kitle alana karanfiller bırakarak üniversiteye doğru sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kitlenin alana bıraktığı karanfilleri halk otobüsünün üstünden geçerek ezmesi ise dikkatlerden kaçmadı. (Erzurum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'deki yolsuzluk operasyonunda 15 tutuklama

SONRAKİ HABER

Açlık grevindeki işçilerden 6’sı hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...